Plaat van de maand: Maart

Elke maand luistert de Qroq-redactie kritisch naar de uitgekomen albums. De muziekgenres verschillen: van zwoele dancemuziek tot stevige metal. Na een serieuze afweging maken we de top drie beste albums. Welke plaat sluit het podium af, welk album blijft de eeuwige tweede, maar de belangrijkste vraag: wat is de plaat van de maand?

Brons voor Yung Mavu , Luxury Denim

Noah Mavuela rapt al een aantal jaar onder de artiestennaam Yung Mavu. Zijn carrière begon met internethit “Black Magic”, gebaseerd op het bekendste werk van auteur J.K. Rowling: Harry Potter. Met Luxury Denim brengt Yung Mavu al zijn vierde ep uit. We horen slechts vijf nummers, alhoewel ze in zijn geheel een mooi plaatje vormen. De teksten van de Belgische rapper toveren een glimlach op onze gezicht. Het is luxueus viben gegarandeerd met Yung Mavu.

Zilver voor Alice Phoebe Lou met Glow

De Zuid-Afrikaanse Alice Phoebe Lou bekleedt de tweede plaats met haar nieuwste album Glow. Normaal gezien treedt de singer-songwriter af en toe op in metrostations in Duitsland, maar door het beruchte virus kon ze niet anders dan thuisblijven. Dat zorgde wellicht voor ingenieuze ideeën zoals een nieuw album. In Glow zingt Alice Phoebe Lou over de liefde.

En dat doet ze op een aanstekelijke manier: feelgood ritmes, een tedere stem en ontroerende teksten geven ons weer wat universele liefde is. Terwijl de melodieën van “Dusk” vrolijk aanvoelen, dient “Lover / / Over the Moon” als een soort troost voor onze liefdesverdriet in een jasje van optimisme. De singer-songwriter heeft ons zeker betoverd en laat ons perfect voelen wat liefde allemaal inhoudt.

Goud voor Lana Del Rey met Chemtrails Over The Country Club

Al sinds 2012 houdt Lana Del Rey haar reputatie als godin hoog via de melancholische en dromerige popscene. Denk maar aan monsterhits “Born To Die”, “Video Games” en “Summertime Sadness”. De hoge octaven en de engelachtige stem van de Amerikaanse zangeres zijn terug. Met haar nieuwste album Chemtrails Over the Country Club is zij onze terechte nummer één.

Lana Del Rey voegt geen verrassende elementen toe aan haar nieuwste album. De nummers blijven mistroostig en in de teksten smacht ze nog steeds naar liefde. “White Dress” zet de juiste toon naar wat de zangeres allemaal kan. Daarnaast vormen “Let Me Love You Like A Woman” en Chemtrails Over The Country Club” typische hits uit het repertoire van mevrouw Grant dankzij alweer de melancholie. Wij kijken alvast uit naar wat de artieste zal brengen met opkomend album Rock Candy Sweet.

Gepubliceerd door Floor Vergote

Altijd muziek in de oren, en soms eens in chipje in de hand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: