Derby Time: KV Kortrijk – Zulte Waregem

Zaterdagavond om 20u45 ontvangt KV Kortrijk Zulte Waregem in het eigen Guldensporenstadion voor de match van het jaar. De ‘Vlasico’ is hét duel om naar uit te kijken op zaterdag. Om in de derbysfeer te komen, blikken we vooruit op de clash in Zuid-West-Vlaanderen

Zes op negen vs zeven op negen

KV Kortrijk haalde zes punten uit drie wedstrijden en heeft de flow onder nieuwe coach Luka Elsner te pakken. Afgelopen zondag boekte de voetbalploeg nog een mooie overwinning op het veld van Anderlecht.

Zulte Waregem deed nog iets beter en verloor niet, waaronder een spectaculaire 3-2 overwinning vorige week thuis tegen Standard.

Acht keer op rij ongeslagen

KV Kortrijk is bezig aan een mooie reeks tegen hun rivaal. De laatste acht confrontaties kon Zulte Waregem niet winnen van de Kerels. Als Kortrijk vanavond wint, is het voor de eerste keer ooit dat ze vijf derby’s op rij in eigen huis winnen.

Zulte Waregem zal er dan weer extra op gebrand zijn om revanche te nemen, op en naast het veld. Naast de strijd op de akker van het Guldensporenstadion is het alvast weer uitkijken naar de spanning tussen beide clubs op sociale media, wat elk jaar voor leuke beelden zorgt.

Een scherpschutter vs een derbymeester

Bij de bezoekers zijn alle ogen gericht op Gianni Bruno. De 29-jarige aanvaller is misschien wel de belangrijkste pion in het team van Francky Dury. De spits is dit seizoen al goed voor zestien doelpunten en vier assists. Tegen Standard vond Bruno ook twee keer de weg naar het doel. Hij scoorde ook al in elk van de laatste vijf wedstrijden. Een aanvaller in zijn nopjes, die zeker zal doorwegen op de Kortrijkse defensie.

Bij de thuisploeg is het dan weer kijken naar Teddy Chevalier, ook wel mister derby genoemd. Sinds zijn terugkeer kon hij nog niet scoren in de competitie, maar van Chevalier is geweten dat hij in een derby altijd dat tikkeltje extra kan brengen. Zo scoorde hij in twaalf derby’s vijf keer.

Blessurenieuws

Bij KV Kortrijk missen er enkele belangrijke namen. Zo is Sainsbury geschorst en zal Derijck hem waarschijnlijk vervangen. Verder zijn Gilles Dewaele en Yevheni Makarenko geblesseerd, net als Kristof D’haene die deze week voor de eerste keer individueel trainde. Gano (rug) & Ilic (voet) leken onzeker, maar zijn toch in de selectie opgenomen.

Bij Essevee kan Francky Dury op een bijna volledig fitte kern rekenen. Enkel Luka Zarandia ontbreekt nog met een blessure.

Afspraak vanavond om 20u45 op uw tv, voor hopelijk de laatste Vlasico zonder publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: