“Waarom zou je vandaag meer liefde geven?”

Ik kom aan de kassa en ik zie daar chocolatjes liggen, verpakt in een een hartvormig doosje. Ik denk bij mezelf: ’t is weer van dat, Valentijn. Overal zie ik hartjes rondhangen en verliefde pubers elkaar opeten. Waarom? Allemaal voor deze commerciële dag. Ik weet het, verliefd zijn is leuk. Maar waarom zouden we elkaar vandaag meer liefde moeten tonen dan op elke andere dag? Het hele principe van een koppel zijn, is toch elkaar elke dag tonen dat je van elkaar houdt? Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als ik dan eindelijk een relatie heb, is het om continu liefde te voelen.

Misschien is het wel de gefrustreerde single in mij die met haar neus op de feiten wordt gedrukt: ik heb geen lief en anderen wel. Ik ben oprecht blij voor diegenen, maar waarom moet iedereen dat rond Valentijn noch eens extra benadrukken? Ik heb er niks op tegen wanneer je samen met je lief hand in hand rondloopt door de stad. Toch heb ik het gevoel dat rond deze dag opeens koppels uit de lucht komen vallen om alle singles slecht te laten voelen. Mijn sociale media worden ook,overspoeld met melige cadeautjes die horen bij deze “feestdag”. Want ja, je kan geen Valentijn hebben zonder cadeautje. Stel je voor dat wanneer je beste vriendin aan je vraagt wat je gekregen hebt en je kan niet antwoorden.

Waarom geven we precies vandaag cadeautjes? Alsof een ketting van vijf euro toont hoeveel iemand van je houdt. Neen, dat doet het niet. En aan iedereen die nu zegt: “Je kan toch ook gezellig met elkaar gaan eten?” Zeker. Maar als dat enkel gebeurt op Valentijn, zou ik toch eens beginnen nadenken over mijn relatie. Ik ben zelf grote voorstander om quality time door te brengen met mijn lief. Toch hoeft niet heel de wereld te zien wat ik uitspook. En ik hoef al helemaal geen foto’s te zien waarop je duidelijk naakt in bed ligt, half high na de seks.

Begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat je niks mag doen met je lief op Valentijn. Ik stel me gewoon de vraag waarom dat allemaal precies vandaag moet gebeuren. Ik hoor overal rond me: “Wat gaan we doen op Valentijn?Wat een geluk dat het vandaag zondag is en dat je allebei vrij bent. Wat doe je dan wanneer Valentijn op een dinsdag valt? Dan spreek je toch gewoon een andere dag af? Of ben ik de enige die er zo over denkt?

Voor alle koppeltjes die dit lezen: geniet van vandaag, geniet van elkaar. Ik zal vanavond een pot ‘Ben & Jerry’s’ bij me nemen en ‘The Notebook’ kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: