Week van de Belgische muziek: All-Turn

Van acht tot en met veertien februari is het de Week van de Belgische muziek. Om de lokale muzikanten een hart onder de riem te steken, interviewen we groeiende Belgische artiesten die hun muziek graag willen delen. Vandaag: All-Turn.

Asante Brochez rapt al een aantal jaar onder de naam All-Turn. Naast losgaan op zijn partysongs, brengt hij ook intensere en persoonlijkere rapnummers. Wij hadden een aangenaam gesprek met Asante over zijn rapcarrière en zijn toekomst.

Hoe is All-Turn ontstaan?

“In het vijfde middelbaar ben ik veranderd van school naar een in Gent. Daar heb ik op de eerste schooldag Stijn leren kennen. Hij is een van mijn beste vrienden en ook rapper. Na een tijdje spoorde hij mij aan om muziek te maken. Dankzij hem hem ben ik dus begonnen met rappen.”

“In het begin had ik nog geen artiestennaam. In de stad waar ik vroeger naar school ging, noemden mensen mij ‘alternatief’. dat verraste me wel, ik dacht: sure. Daaruit zocht ik naar een betere naam en zo kwam ik op All-Turn. Als al mijn vrienden bij een optreden vooraan staan, they all turn up. Dus de naam heeft een dubbele betekenis.”

Met welke rappers zou je jezelf vergelijken?

“In België heb je de artiest K1D (uitgesproken als kid) en ik heb veel van zijn stijl overgenomen, zeker op het podium. Hij is mijn grote voorbeeld. Qua inspiratie voor nummers zou ik zeggen: Kendrick (Lamar), Denzel Curry en Skepta.”

Je hebt zelf ook wat nummers geschreven, heb je daar een favoriet uit?

“Oef, ik zou voor ‘Gold’ gaan. Dat is een van de laatste nummers die ik heb uitgebracht met White Stone en Ide Snake. Ik vind het een van de beste liedjes omdat het geen partysong is, maar opgebouwd is zoals een echt nummer met een bridge en outro. Daarnaast vind ik ‘Hop Out’ en ‘Cosy Bed’ ook leuk. ‘Cosy Bed’ vertelt meer een verhaal en dat breng ik ook graag.”

Waar haal je jouw inspiratie vandaan voor je nummers?

“Veel van mijn liedjes zijn gebaseerd op verhalen die ikzelf meegemaakt heb. Af en toe voeg ik daar fictieve elementjes aan toe. Het hoeft dus niet altijd 100% waar te zijn. In elk nummer zit wel een aspect van waarheid. De laatste tijd lees ik veel boeken en kijk ik films. Vanuit die interesses rap ik ook.”

Je hebt al een paar keer opgetreden zoals met HUMO’s Rock Rally. Zou je dat optreden als je favoriet benoemen of heb je nog een andere show die dat overtreft?

“HUMO’s Rock Rally was sowieso een toffe ervaring, desondanks de lockdown. Maar een andere ervaring vond ik onvergetelijker. Ik zou het niet echt een concert noemen. In de straat van het Vlaams Parlement heb ik een nummer gebracht. Dat was voor een parade tegen de verminderde subsidies aan cultuur van zestig procent. Een vriendin van mijn zus had die optocht georganiseerd. En ze riep me op een busje waar ze een USB-stick met mijn muziek wou laten horen aan iedereen. Opeens draait achthonderd man zich om omdat m’n nummer door de straten weerklinkt en dat gaf mij een ongelofelijk geweldig gevoel.”

Heb je nog plaatsen of festivals waarvan je droomt om op te spelen?

“Op Couleur Café omdat de locatie in Brussel is. Ik studeer nu in die stad, dus dat zou wel nice zijn om aan mijn vrienden te kunnen tonen dat ik ook daar kan optreden. Ik zou ook wel op de dance stage van Pukkelpop willen spelen. Da’s wel een groot podium, maar tegelijkertijd gezellig. Misschien een klein plaatsjeop Woohah, een festival in Nederland. Daar mik ik tot nu toe op.”

Hoe maak je precies muziek tijdens de coronaperiode?

“Dus ik vraag aan bevriende producers om beats te maken en door te sturen. Ik beluister die daarna minstens twintig keer op een dag om een idee te hebben waarover ik zou kunnen rappen. De volgende dag beluister ik die melodie nog een keer en probeer ik daarop woorden te plakken. Nu is het wel een langer proces om een nummer te maken. Vroeger kon ik zo’n twee à drie nummers per dag in elkaar werken. Ik vind het wel handiger om op lange termijn te werken.”

Heb je nog toekomstplannen?

“Ik zou graag ergens in dit najaar een ep uitbrengen. Dat zou wel tof zijn omdat veel vrienden daarnaar vroegen. Vandaar dat ik een project wil maken, namelijk nummers die op zichzelf een hoofdstuk zijn en samen een mooi verhaal vormen.”

Ontdek All-Turn en andere Belgische artiesten in onze volledig Belgische Spotifyplaylist!

Gepubliceerd door Floor Vergote

Altijd muziek in de oren, en soms eens in chipje in de hand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: