Mythe of mediastunt: Chokotoffs gouden streep

De Belgische variant van Willy Wonka’s Gouden Ticket: de Chokotoff-legende. Blijkbaar zouden sommige snoeppapiertjes een unieke gouden streep bevatten. Vroeger waren er maar maximum twee zulke gelukkigen. Nu zijn er wel honderden mensen die een gouden streep ontdekken bij hun Chokotoff. Is dat wel echt toeval, of eerder een mediastunt?

In de jaren vijftig ging het gerucht rond dat slechts enkele Chokotoff-verpakkingen een unieke gouden streep omvatten. Daarvoor moest je eerst op het papiertje krabben en bovendien geluk hebben op de unieke verpakking. Onlangs vertelden twee inwoners uit Ranst over hun ontdekking. Mondelez, het bedrijft achter het snoepje, bevestigde aan VRT Nieuws dat er minder dan vijf procent bijzondere Chokotoffs zijn. Als jij de gouden streep vindt, kan je een brief sturen naar Mendelez. In ruil krijg je een oorkonde én een gratis zak Chokotoffs teruggestuurd.

Jurgen en Louis (de inwoners uit Ranst red.) waren niet de enige nieuwsgierigaards. Ondertussen hebben al honderden ontdekkers een gouden streepje gevonden op de verpakking. Is dat louter toeval, of was de reportage van Radio 2 Antwerpen een slimme marketingzet van Mondelez?

Wij waren eerder kritisch – en wij eten ook graag chocolade- en hebben daarom de Chokotoff-legende zelf proberen te checken.

Gepubliceerd door Floor Vergote

Altijd muziek in de oren, en soms eens in chipje in de hand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: