Dit zijn de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2021!

Kids With Buns, Ramkot, en The Haunted Youth zijn De Nieuwe lichting van 2021. De jury koos uit honderden uitzendingen negen finalisten. Daarna konden luisteraars en muziekliefhebbers een week lang stemmen op hun drie favorieten. Uiteindelijk maakte Studio Brussel live in concertgebouw Trix de drie winnaars bekend, maar wie zijn ze?

De Nieuwe Lichting is een muziekwedstrijd van radiozender Studio Brussel. Sinds 2013 krijgen drie Belgische artiesten de titel van winnaar De Nieuwe Lichting met tal van voordelen: van meer zendtijd op de radio tot meerdere optredens. Bekende winnaars van deze wedstrijd zijn Brihang, Equal Idiots, SONS en Portland. Nu volgen Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth hen op. Hieronder vind je een korte samenvatting en een voorproefje van de drie nieuwe winnaars.

Op de gitaar tokkelen met Kids With Buns

Twee akoestische gitaren en een unieke zangstem, meer heeft Kids With Buns niet nodig om een zaal te vullen met warmte en intensiteit. Marie Van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19) brengen daarnaast telkens een krachtige boodschap weer. Zo geeft ‘bad grades’ het melancholische gevoel weer na bijvoorbeeld ‘falen voor een test’.

Helemaal losgaan met Ramkot

Gent bruist van de verschillende bands. Naast laureaten Crooked Steps en The Radar Station bewijst Ramkot nog eens zien dat Gentse rockers winnaars zijn. De band brengt -ondanks hun loyaliteit aan de rocktradities- stevige nummers op een frisse en verrassende manier. zelf bestempelt het trio hun stijl als ramrock. Op ‘Red’ wil je niks liever dan headbangen, dansen en … rammen. Vooral dat laatste.

Dromen met The Haunted Youth

Een synthesizer, een stel gitaren, een drum, en zalvende vocals, meer hebben de mannen van The Haunted Youth niet nodig om je mee te nemen op een droomreisje naar de jaren 2000. Ze zullen je niet omverblazen met rockende solo’s, zware bassen, of schreeuwerige teksten, maar de Limburgse band doet het ritme van hun provincie alle eer aan.

Hoe verliep de finale? Met opbouwende spanning. Radiozender Studio Brussel maakte de winnaars bekend in drie rondes. Per ronde stonden drie artiesten aan de microfoon in een afgesloten ruimte. Na de aftelling riep elke muzikant zijn/haar/hun eigen naam in de micro, maar wij konden alleen maar de stem horen van de winnaar A.K.A De Nieuwe Lichting.

In de eerste ronde hoorden we de twee stemmen van Kids With Buns. Marie en Amber maakten al een opmerkelijk debuut met ‘1712’. Het nummer gaat over seksueel geweld. Rond half zes kwam de tweede ronde. Het Gentse rocktrio Ramkot won daar van rappers Berry en Simon. De band brengt een verrassende en verfrissende rockmix. De laatste en derde winnaar van De Nieuwe Lichting is The Haunted Youth. Een band die je meeneemt naar een emotripje van de jaren 2000.

Volgens de redactie drie verdiende winnaars waarvan we niet kunnen wachten om ze eens live aan het werk te zien!

Gepubliceerd door Floor Vergote

Altijd muziek in de oren, en soms eens in chipje in de hand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: