HELP, mijn vrouw is een cosmeticaprutser!

Wat is make-up? Hoe gebruik je het, wat mag en moet je exact gebruiken? Feit is dat er veel verwarring bestaat over cosmetica. Daarom nodigden Floor Vergote en Charles Gadeyne een experte uit, om alles eens op een rijtje te zetten.

We zijn twee studenten Journalistiek aan Howest en hadden hiervoor nog nooit cosmetica gebruikt. Absolute groentjes dus. Dankzij de hulp en vele tips van zelfstandig schoonheidsspecialiste Flore Vanhoutte baanden we ons een weg in de wondere wereld van cosmetica.

Wat heb je voor deze look nodig? Voor ons was dit al een moeilijke klus. Radeloos en verloren stonden we voor ellenlange rayonnen aan schoonheidsproducten en make-uptools. Voor een simpele look, die ongeveer 10 minuutjes, duurt heb je nodig:

 • Foundation die het dichts aanleunt bij jouw huidskleur
 • Setting powder
 • Blush, liefst een natuurlijk kleurtje
 • Highlighter
 • Een pallet oogschaduw
 • Mascara
 • Natuurlijke lipgloss
 • Een beautyblender (een sponzen eitje)
 • Enkele make-up borstels
 • Een spiegel
 • Een glas water
 • Watjes en wattenstaafjes

Sommige producten, zoals foundation of blush kun je zowel verkrijgen op basis van olie als van water. Welke je koopt, hangt af van je huidtype. Heb je een droge huid dan koop je best producten op basis van olie. Heb je eerder een vettige huid dan ga je best voor de waterige producten. Jouw huidtype is het makkelijkst ’s ochtends te controleren.

Deel 1: Het gezicht

De start is vrij simpel. Zet je foundation, blush, setting powder, beautyblender en de grootste borstel die je hebt en glas water binnen handbereik, en zorg voor een goed verlichte plaats. Beginnen maar!

Met producten zoals foundation pas je best wel een beetje op. Wanneer je een te dikke laag smeert, of Amerikaanse ‘cover’-foundation gebruikt, kan je huid niet meer ademen. Dit zal op lange termijn wat problemen veroorzaken. Hou het licht en luchtig dus.

Deel 2: de ogen

Daarna zijn de ogen aan de beurt. Hiervoor heb je enkel je palletje oogschaduw, en de mascara nodig. Vergeet niet om ook op de oogleden een heel klein beetje foundation aan te brengen. Zo blijft de oogschaduw beter plakken, en is het ook makkelijker weer schoon te vegen achteraf.

Je hebt best ook een los spiegeltje bij de hand voor de mascara. Mocht je klonters tegenkomen in je mascara, kun je die altijd weghalen met een oud borsteltje. Dit door er voorzichtig een tweede keer over te gaan.

Deel 3: De lippen

Tenslotte blijven enkel de lippen nog over. Daar is niet meer zoveel werk aan. Welke lippenstift je gebruikt, hangt af van je look. Wij kozen voor een naturelle stijl, dus een simpele lipgloss moet volstaan.

Deel 4: De nagels

Nails be for males! Om de rollen gelijk te verdelen, lakte Charles op het einde zijn nagels. Een hele klus, als stoere rugbyspeler had hij geen vaste hand. Koop dus ook zeker een busje dissolvant, mocht het resultaat wat tegenvallen. Voor je van start gaat, rol je best de nagellak even in je handen, zoals slimme mensen met een appelsien.

“Steeds meer mannen dragen make-up, ook in België. Dat is dan misschien enkel foundation, highlighter en contouring, maar ze gebruiken ook meer en meer oogschaduw en lippenstift. Daar mogen ze gerust dezelfde producten voor kopen die ook beschikbaar zijn voor vrouwen. Mannenhuid en vrouwenhuid verschilt wel degelijk maar de make-up van tegenwoordig is goed voor zowat elk huidtype”, weet Flore nog te vertellen.

Dan is het nu aan jou, veel succes ermee! Vergeet niet het resultaat door te sturen naar ons, of ons te taggen op Instagram met je nieuwe look!

De voor-en-na-foto bij Floor

Gepubliceerd door Floor Vergote

Altijd muziek in de oren, en soms eens in chipje in de hand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: